Haluatko valmistaa halloween-herkkuja, jotka maistuvat ja muistuvat vieraiden mieleen?
Halloween on täydellinen tilaisuus kokeilla rohkean tulisia herkkuja. Tuliset chilikastikkeet herättävät juhlapöydän herkut henkiin jännittävillä ja hauskoilla tavoilla. Mausteisia ruokia rakastavat vieraat voivat nauttia halloween-ruoista, joihin voi laittaa myös aikuisille sopivan, jopa hieman pelottavan twistin erittäin tulisten chilikastikkeiden avulla.
Tässä artikkelissa esittelemme helppoja halloween-herkkuja: suolaista, makeaa ja tietenkin tulista. Voit käyttää juuri niin tulisia chilikastikkeita kuin haluat ja sekoittaa dippejä, joista löytyy sopiva tulisuustaso jokaiselle vieraalle. Laitetaanpa nyt tulille vaikuttava halloween-tarjoilu, joka näyttää hyytävältä, mutta ei jätä yhdenkään vieraan kielenpäätä kylmäksi!
Helpot suolaiset halloween-herkut chilikastikkeilla
Lisää näihin suolaisiin halloween-resepteihin chilikastiketta oman mielesi mukaan. Aloita laittamalla tippa per suupala, maista välissä ja lisää sen mukaan, kuinka selkäpiitä karmivan haluat annoksista! Tulisimmat chilikastikkeet kannattaa sekoittaa suolaisten herkkujen dippiin, tai makeiden herkkujen kuorutteeseen.
👻🔥 Soosikaupan vinkki: Sekoita osaan naposteltavista ekstra tippa tulista chilikastiketta, esim. per täytetty kananmuna tai pitsaslaissi, niin vieraasi voivat jännittää halloween-henkeen, osuuko kieltä korventava herkku kohdalle!
Muumionakit
- 15-20 kpl nakkeja tai nakkimakkaroita
- 1 paketti valmiita voitaikinalevyjä (yksi levy riittää n. 3-4 nakkiin)
- chilikastiketta
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Lisää chilikastiketta voitaikinalevyille ja levitä.
- Leikkaa voitaikinalevyt noin puolen sentin paksuiksi, pitkiksi siivuiksi.
- Kääri nakit voitaikinasiivuihin ja paista kunnes voitaikina saa kullanruskean värin.
- Laita tippoja chilikastiketta muumioille “silmiksi” ja tarjoile.
Jos etsit sopivan tulista ja monikäyttöistä chilikastiketta, joka sopii myös dipiksi artikkelissa esiteltäviin suolaisiin herkkuihin, valitse -> Torchbearer Headless Horseradish Hot Sauce 142g
Tuliset lepakonsiivet
- 20 kpl kanansiipiä (noin 700 g paketti)
- chilikastiketta oman maun mukaan
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl savupaprikaa
- 1/2tl mustapippuria
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Sekoita ainekset kulhossa ja pyörittele siivet marinadissa.
- Levitä siivet pellille ja paista noin 25-30 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
- Tumma marinadi auttaa tuomaan halutun ilmeen siiville, mutta voit lisätä tarjoiluastialle lepakkokoristeita, jotta teema tulee varmasti esille.
Muumiopitsa
Käytä pizzapohjaa, tai vaihtoehtoisesti naan-leipää, tai tortilloja. Pyöreälle pohjalle saat muumion “kasvot”, mutta voit myös muotoilla pitsataikinasta useita pienempiä, kokonaisia muumioita. Vihreän väriset täytteet sopivat muumio-teemaan parhaiten.
- pizzapohja
- tomaattikastiketta
- paketti mozzarellaa
- chilikastiketta
- valinnaisia (vihreitä) täytteitä: esim. jalapeño-siivuja, oliiveja, pinaattia, vihreitä paprikoita.
- Lämmitä uuni 220 asteeseen, tai valitun pohjan ohjeistettuun lämpötilaan.
- Levitä pohjalle tomaattikastike ja chilikastiketta oman maun mukaan.
- Leikkaa mozzarellat siivuiksi, mutta asettele ensin vain muut, valinnaiset täytteet pitsan päälle.
- Asettele mozzarellasiivut muumion “siteiksi” kauttaaltaan pitsan päälle ja tiiviimmin yläreunaan.
- Asettele yläreunaan oliivisiivut muumion “silmiksi”.
- Paista kullanruskeaksi 8-12 minuuttia (tai pitsapohjan ohjeen mukaan).
Deviled eggs, eli täytetyt kananmunat
- 9 kananmunaa
- 4 rkl majoneesia
- 2 tl dijonsinappia
- chilikastiketta maun mukaan
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ripaus suojaa ja pippuria
- paprikajauhetta koristeeksi
- Keitä kananmunat koviksi tai puolikoviksi, kuori ja halkaise ne.
- Poista keltuaiset ja laita ne erilleen kulhoon.
- Murenna keltuaiset haarukalla ja sekoita joukkoon muut ainekset.
- Lusikoi tai pursota täyte munanpuolikkaisiin.
- Koristele ripottelemalla päälle paprikajauhetta ja tarjoile lämpimänä, jos mahdollista.
Kurpitsajuustopallo
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g raastettua cheddaria
- chilikastiketta
- 100 g murskattuja nachoja tai suolakeksejä
- paprikan kanta koristeeksi
- Anna tuorejuuston pehmentyä huoneenlämmössä ainakin 30 min.
- Sekoita se kulhossa cheddar-raasteen ja chilikastikkeen kanssa.
- Muotoile seos suureksi palloksi ja laita jähmettymään jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.
- Ota jähmeä juustopallo jääkaapista ja muotoile kurpitsan uurteet voiveitsellä.
- Pyörittele kurpitsa murskatuissa nachoissa, suolakekseissä tai vaikkapa tulisissa sipsimuruissa.
- Viimeistele vihreällä paprikan kannalla ja tarjoile suolakeksien, suolatikkujen tai dippikasvisten kanssa.
Tulisimpia chilikastikkeita suolaisille halloween-herkuille
Laita myös testiin seuraavat tulisimmat chilikastikkeet, joita äärimmäisestä poltteestaan johtuen suositellaan nimenomaan ruoanlaittoon:
Dawson’s XXX Ghost Pepper Mash Hot Sauce 155ml
Dawson’s XXX Ghost Pepper Mash on ennemminkin erittäin tulinen chilisurvos ja se ei sisällä lainkaan keinotekoisia lisäaineita. Jokaiseen pulloon on sullottu reippaat 30 Ghost Pepper -chiliä, ja ruokaan tämä kastike tuo myös valkosipulista ja etikkaista makua, ennen kuin tulisuus vyöryy makuhermojen läpi.
Poppamies Scorpion Chilikastike 150ml
Kotimaisen Poppamiehen Scorpion on suunnattu niille, jotka pitävät intensiivisestä poltteesta. Yli puolet pullosta on tulista Trinidad Scorpion -chiliä, mutta maku on limen ja sokeriruokoetikan ansiosta raikas. Tämä vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon kastike käy kaikille tulisen ystäville ja sopii hyvin grilliruokien, burgereiden ja taco-annosten kanssa.
Hellfire Fear This! Carolina Reaper Hot Sauce 148ml
Tämän erittäin tulisen kastikkeen makuprofiilista löytyy valkosipulia, tomatilloja, sipulia ja ripaus currya. Tätä kastiketta voit käyttää tippa kerrallaan, myös tacoihin, nachoihin, grillattuihin lihoihin, kun haluat voimakkaan mausteisen potkun.
Hellfire Fiery Fool Hot Sauce 148ml
Tämä supertulinen kastike kuuluu kokeneille, sillä soosin sisältö on yli 80 % maailman tulisimpia chilejä – Carolina Reaper, Trinidad Scorpion, 7-Pot Primo ja Ghost Pepper. Soosista löytyy myös hedelmäisyyttä, joka sopii tacoihin, pizzoihin, grilliruokiin, marinadiin tai leivonnaisiin.
Helpot tuliset halloween-dipit
Sekoittamalla chilikastiketta kermaisiin aineksiin, kuten kermaviiliin, tuorejuustoon, ranskankermaan tai guacamoleen voit tarjota vieraillesi hieman helpommin lähestyttäviä vaihtoehtoja, joista maku silti erottuu.Tuliset dippikastikkeet sopivat loistavasti yllämainittujen naposteltavien seuraan, ja toimivat myös nachojen, kasviksien ja leipätikkujen kanssa.
Tulinen tuorejuustodippi
- 200 g tuorejuustoa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 rkl limemehua
- ripaus suolaa ja pippuria
- chilikastiketta maun mukaan
Sekoita ainesosat yhteen ja tarjoile.
Tulinen guacamole-dippi
- 2 kypsää avokadoa
- chilikastiketta
- 1/2 punasipuli (mieluiten hienonnettuna)
- 1 tomaatti (kuutioituna)
- 1 rkl lime-mehua
- ripaus suolaa ja pippuria
- chilikastiketta
Soseuta avokadot, sekoita muihin ainesosiin ja tarjoile.
Tulinen ranch-dippi
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- chilikastiketta
Sekoita ainesosat yhteen ja tarjoile.
👻🔥 Soosikaupan vinkki: Tarjoa pöytään pullo(t) dippikastikkeiden kanssa sekoitettavaksi, niin voit pelotella vieraita testaamaan omaa tulisuuden sietokykyään lisäämällä tulisuuttaa seuraavan suupalaan.
Helppoja makeita ja tulisia halloween-herkkuja
Jos haluat makeita halloween-teemaisia herkkuja pöytään, niin voit ostaa kaupasta valmiit mokkapalat, keksit, muffinsit tai kakun ja koristella ne tulisella sokerikuorrutteella alta löytyvän ohjeemme mukaan.
Jos haluat poltteen kestävän läpi jälkiruoka-annoksen, voit lisätä chilikastikkeen suoraan taikinaan tai seokseen jo valmistusvaiheessa.
Muista maistella välillä ja lisää chilikastiketta aina varoen, sillä tulisuutta voi lisätä jälkeenpäin myös kuorrutteeseen tai suoraan jälkiruoan päälle, mutta sitä on vaikeampi vähentää.
👻🔥 Soosikaupan vinkki: Kannattaa jättää taikina hieman vähemmän tuliseksi kuin mitä lopulta haluaisit annokselta, sillä voit lisätä chilikastiketta kuorrutteeseen ja maistella vähän kerrallaan saavuttaaksesi juuri sopivan potkun.
Tulinen kuorrute koristeluun
Sokerikuorrutteella lisäät tulisuutta helposti makeisiin halloween-tarjoiluihin – lisää suoraan valmiiden mokkapalojen, keksien, kakun yms. päälle. Perusväri on kermanvalkoinen tai hennon vaaleanpunainen riippuen chilikastikkeen määrästä ja voit lisätä väriainetta mielesi mukaan. Tarvitset pursotinpussin tai kulmasta leikatun pakastepussin ainakin silloin, jos haluat pursottaa kuorrutetta tarkasti tai tehdä esimerkiksi kuvioita.
- 3 dl tomusokeria
- yhteensä 2-3 rkl nestettä
- 1-2rkl vettä tai muuta nestettä, kuten sitruunamehua, kahvia
- 1tl-1rkl chilikastiketta
- väriainetta
- valinnaisesti hyppysellinen tulisuutta tasapainottavaa maustetta, kuten kaneli, cayennepippuri, jauhettu inkivääri, neilikka tai muskottipähkinä
- Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vesi/neste vähitellen, sekoittaen, kunnes seos on sileää ja sopivan sakeaa.
- Siirrä valmis kuorrute pursotuspussiin tai pieneen pakastepussiin.
- Leikkaa kulmaan pieni reikä ja koristele jäähtyneet leivonnaiset.
- Anna kuorrutteen kuivua huoneenlämmössä, mieluiten ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
Tuliset halloween-suklaahippukeksit
Voit helposti lisätä chilikastiketta suklaakekseihin antamaan niille rohkean tulisen twistin.
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl suklaarouhetta tai suklaahippuja
- chilikastiketta tai chilimausteseosta
- Lämmitä uuni 175°C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Sekoita voi, sokeri ja chilikastike kunnes seos on tasaista.
- Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää suklaarouhe tai -hiput ja sekoita hyvin.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne pellille, jättäen tilaa väliin.
- Paista keksejä uunissa noin 8–10 minuuttia, tai kunnes reunat ovat kevyesti ruskistuneet.
- Ota keksit uunista ja anna niiden jäähtyä hetken.
- Halutessasi koristele tulisella kuorrutteella.
Reseptistä saa noin 12–15 keksiä, riippuen siitä, kuinka suuria keksejä pyörittelet.
Tuliset halloween-mokkapalat
Tulisiin halloween-mokkapaloihin voit lisätä chilikastikkeen sijaan tai lisäksi erikoista ja jännittävää mausteseosta, jonka kaakaoinen ja pekoninen maku toimii yllättävän hyvin suklaisten jälkiruokien leivonnassa!
Widowmakers BBQ Zombie Bacon Rub 280g
Taikinan ainesosat:
- 4 kananmunaa
- 250 g sulatettua voita
- 2 ½ dl maitoa
- 3 dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- chilikastiketta tai chilimausteseosta
Kuorrutteen ainesosat:
- 500 g tomusokeria
- 3–4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 3 rkl vahvaa kahvia (lisää tarvittaessa koostumuksen parantamiseksi)
- 150 g sulatettua voita
- 1 tl vanilja-aromia
- chilikastiketta tai chilimausteseosta
Taikinan valmistus:
- Sulata voi.
- Sekoita kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kuivat aineet: jauhot, kaakaojauhe, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Sekoita chilikastike tai chilimauste sulatettuun voihin.
- Sekoita munasokerivaahtoon nesteet ja kuivat aineet vuorotellen, vähän kerrallaan ja kääntele taikina tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa, jotta se ei sitkostu.
- Paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia.
Kuorrutteen valmistus:
- Sekoita sulatettu voi, kahvi, vanilja-aromi ja chilikastike. Maista, jotta voit arvioida tulisuuden.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan, ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista.
- Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita.
- Kun kuorrute on jäähtynyt, leikkaa suuhun sopiviksi palasiksi, ja koristele halloween-teemaisesti, esimerkiksi lepakon muotoisilla sokerirakeilla.
Reseptistä saa pellillisen mokkapaloja, noin 20-30 kpl.
Soosikaupan suositus leivontaan -> Poppamies Fire Demon Chilikastike 150ml
Fire Demon on erittäin tulinen kastike chiliuutteella jossa maistuu ananas, mango ja passionhedelmä. Tähän demoniin kannattaa todellakin tutustua vain tippa kerrallaan.
Tuliset halloween-karamellit
Tulisten leivonnaisten lisäksi tai sijaan voit laittaa pöytään kulhollisen hyytävän tulisia karamelleja!
Poppamies Dr. Blood Karamelli 75g
Tämä veriappelsiinin makuinen chilimakeinen tarjoaa tulisen yllätyksen vieraillesi. Kova karamelli vapauttaa hitaasti poltetta, joka kestää pitkään suussa. Karkki on täysin vegaaninen, laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii monille ruokavalioille.
Chilikastikkeiden valinta ja käyttö halloween-tarjoilussa
Koristeleminen “veriroiskeilla” on helppo ja näyttävä tapa tuoda Halloween-teemaa tarjoiluihin. Voit roiskuttaa chilikastiketta myös dipin päälle, mikä tuo hauskan ja pelottavan efektin. Tämä toimii hyvin muun muassa halloween-nakeilla, nachoilla ja monissa makeissa halloween-leivonnaisissa.
Tarjoa eri dippejä naposteltavien oheen: esim. nachot, sipsit, kasvikset, tai leipätikut. Näin vieraat voivat valita, kuinka tulisiksi he haluavat omat suolaiset ja miksei makeatkin herkut.
Valitse sopiva tulisuustaso sen mukaan, kuinka paljon poltetta haluat ruokaan ja kuinka rohkeita vieraat ovat. Muista maistaa ruoanvalmistuksen aikana välttääksesi ylilyöntejä, ja tarjoillessa kannattaa selvästi merkitä tulisimmat herkut.
Kaikki yllä mainitut chilikastikkeet ja tuotteet ovat Halloweenin ajan (24.10.-1.11.2025) -25% alennuksessa! Jos kaipaat koriisi lisää erilaisia kastikkeita ja muita tulisia herkkuja, niin tsekkaa Soosikaupan laaja valikoima.
Soosikauppa toivottaa sinulle kuumottavan hyvää halloweenia! 🌡️👻