Chilibolaget

Chilibolaget – intohimoista käsityötä Ahvenanmaalta

Chilibolaget syntyi kokki Johan Krekun intohimosta chilin makuun ja sen monipuoliseen käyttöön. Keväällä 2020, työelämän tauottuessa, hän alkoi kokeilla vihannesten fermentointia harrastuksena – ja siitä syntyi ajatus oman, paikallisesti valmistetun fermentoidun chilikastikkeen luomisesta. Näin sai alkunsa Chilibolaget.

Yrityksen ydin on huolellinen käsityö ja tasainen laatu. Jokainen kastike käy läpi jopa 90 päivän fermentointiprosessin, jonka aikana chilin polte pehmenee, maku syvenee ja tuotteeseen syntyy täyteläinen umami-potku. Tuloksena on tasapainoinen, aromikas ja moniulotteinen makuelämys.

Säilyvyyden ja ainutlaatuisen maun takaamiseksi Chilibolaget käyttää omaa kombuchapohjaista etikkaansa, jota valmistetaan ja säädetään jokaiseen tuotteeseen erikseen – ei päinvastoin. Tämä tarkkuus tekee jokaisesta pullosta yksilöllisen ja aidosti paikallisen.

Johan jatkaa edelleen uusien makuyhdistelmien kehittämistä ja kokeilee rohkeasti uusia reseptejä, usein pienissä erissä, joita julkaistaan rajoitetusti kausittain.

Chilibolaget – fermentoitua tulisuutta, makua ja intohimoa Ahvenanmaalta.

  • ,

    10,90 
    Spiciness🌶️: 5/5 Extremely hot
    Сhili variety: Carolina Reaper, Habanero, Trinidad Scorpion
    Add to cart
  • ,

    10,90 
    Spiciness🌶️: 3/5 Spicy
    Сhili variety: Aji Amarillo
    Add to cart
  • ,

    10,90 
    Spiciness🌶️: 4/5 Spicy
    Сhili variety: Habanero
    Add to cart
  • , ,

    10,90 
    Spiciness🌶️: 2/5 medium
    Сhili variety: Jalapeno
    Add to cart